Pyynikin näkötornin köysilaskeutuminen

Kelo ja kallio Adventures panorama

Visit Tampere -viikko-ohjelman laskeutuminen

Laskeutumiskorkeus Pyynikin näkötornista on 26 metriä, mutta tornin sijainti paljon ympäristöään korkeamman harjun päällä päällä lisää korkeudentuntua ja jännitystä. Kaiteella seistessään todella tuntee olevansa koko maiseman yläpuolella.

Laskeutumiset jatkuvat talvikaudella 7.10.2023 alkaen lauantaisin klo 12-14.

Huom! 7.10. laskeutuminen on peruutettu kovan tuulen ja sateen vuoksi!

Ryhmävarauksia muihin aikoihin myymme edelleen (ei kuitenkaan maaliskuulle!) normaalisti, ks. tarkemmin tästä.

Köysilaskeutuminen on osa Visit Tampere -aktiviteettien viikko-ohjelmaa.

Tarkistathan mahdolliset poikkeukset aikatauluissa täältä:

Näkötornin seuraavat laskeutumiset

Tilaa tästä lahjakortti näkötornin köysilaskeutumiseen

Toiminnan kulku

Köysilaskeutuminen toimii nonstop-periaatteella; ohjaaja ottaa ohjaukseen sillä hetkellä jonossa olevat asiakkaat, ja puettaa varusteet sekä antaa alkuohjeistuksen ryhmälle.

Kun ryhmä on laskeutunut, ohjaaja ottaa seuraavat tulijat ohjaukseen, ja toiminta jatkuu.

Jos tullessasi tornille ohjaajaa ei näy alhaalla, vaan laskeutujia tulee köysillä alaspäin, odota vuoroasi alhaalla; ohjaaja ilmestyy paikalle (yleensä myös köyttä pitkin) saatuaan edelliset laskeutujat alas.

Maksu hoidetaan alhaalla tornin juurella ohjaajalle, ennen toiminnan alkua.

Laskeuduttuasi omalla vuorollasi alas voit jättää varusteet samoille paikoille, mistä ne aluksi otitkin; kostealla kelillä hanskat ja valjaat voi laittaa viereiseen muovilaatikkoon kannen alle.

Jos jonoa on vielä ajan lopulla, jatkamme tarvittaessa (ja mahdollisuuksien mukaan) aikaa, mutta mikäli ketään ei ole liikkeellä, keräilemme köydet pois jo puolisen tuntia ennen ajan loppua.

 

Kenelle laskeutuminen sopii
 

Laskeutumaan voi tulla jokainen, joka pystyy kiipeämään helppoja portaita tornin kaiteelle, ja nojaamaan köyden varassa jalat suorina seinän puolelle; laskeutuminen ei ole voimalaji, enemmän kyse on uskaltamisesta.

Omaa vauhtiaan pystyy säätämään kohtuullisella puristuksella laskeutumisköydestä, mutta mitään vaaraa ei vauhdin liiasta kiihtymisestä tai putoamisesta ole, sillä ohjaaja varmistaa toimintaa toisella köydellä. Pelkästään omien käsiensä varassa laskeutuja ei ole.

Nuorimmat laskeutujat ovat olleet viisivuotiaita, vanhimmat 75; myös erityisryhmiä on tornilla käynyt laskeutumista kokeilemassa. Jos ryhmässäsi on liikunnallisesti tai muuten rajoitteisia henkilöitä, voimme selvittää osallistumismahdollisuudet etukäteen.

Alle 18-vuotiaalla on oltava huoltaja tai tämän kirjallinen lupa mukana.

Ohjelman hinta
 

Ohjelman hinta on 30,- / henkilö, ja tarjoamme laskeutujille myös munkkikahvit.

Maksun voit suorittaa kortilla tai käteisellä, suoraan ohjaajalle.
Myös lähimaksu ja MobilePay onnistuvat, ks. maksutavat.

Ryhmät
 

Jos olet liikkeellä isommalla ryhmällä, esim. polttariporukalla, tai muuna ajankohtana, voi olla hyvä ajatus varata oma aika erikseen yleisen ajan ulkopuolelta (eri hinnoittelu); varaa tästä.

Muuta huomioitavaa
 

Oma varustus kannattaa valita sen mukaan, että varmasti tarkenee (ja sateella pysyy kuivana), kelin mukaan. Tavallisilla vaatteilla pärjää, ulkoiluasut toimivat hyvin. Ja jalkaan kannattaa valita kengät, jotka pysyvät jalassa.

Vuoroa odotellessa voi tulla kylmä, mutta tornilla pääsee sisätasanteelle lämmittelemään välillä.

Laskeutujat saavat käyttöönsä lainahanskat, mutta omatkin voi ottaa mukaan; parhaiten toimivat nahka/tekonahkakämmenellä varustetut hanskat. Huomaathan, että hanskat kuluvat laskeutumiskäytössä, joten liian hyviä ei kannata tähän uhrata.

Käytössä on myös käsihuuhde, jolla kädet voi desinfioida ennen ja jälkeen hanskojen.

Ohjelmassa on kelivaraus; kovalla tuulella (ja talvella kovalla pakkasella), rankkasateella tai ukkosella emme laskeuta tornista. Pieni sade ei haittaa, ja melkein ainahan Pyynikillä käy jonkinlainen tuuli...

Päihtyneitä asiakkaita emme laskeuta, mutta aivan nollatoleranssiakaan emme sovella.

Tornin ja kahvilan läheisyydessä ei saa juoda alkoholijuomia tai muuten häiritä kahvilan asiakkaita. Ethän myöskään jätä tölkkejä tai pulloja kahvion astiankeräyspisteisiin.

Takaisin etusivulle

Ps. otsikkokuva on pystysuuntainen panoramakuva, tornista laskeudutaan aina yksi henkilö kerrallaan...

Tervetuloa vieraaksemme seikkailullisten ohjelmapalveluiden pariin

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial