Melonta Lempäälän ympäri

Leppoisa 3-4 tunnin melontaretki kulttuurimaisemassa

Melonta Lempln ympri Kelo ja kallio 2

Tiesitkö, että Lempäälän keskusta sijaitsee itse asiassa saaressa; koskireitti yhdessä järvien ja kanavan kanssa saartavat Lempäälän. Ja tästä aukeaa hieno mahdollisuus kiertää keskusta meloen, hyödyntäen kanavan palvelua.

Retkelle lähdemme Kirkkojärven puolelta, Hollonnokan veneenlaskupaikalta. Alkuun tutustumme kalustoon, joko avokanootteihin tai kajakkeihin, sekä turvallisuusohjeisiin. Ensimmäinen melontaetappi vie meidät kanavalle.

Lempäälän kanava on iso elämys pienissä aluksissa; sulussa nousemme reissun korkeimpaan pisteeseen, Havaslahteen. Tästä eteenpäin on tiedossa pelkkää alamäkeä.

Seuraava etappi matkallamme on tunnettu lintujärvi Ahtialanjärvi. Sen alapäässä alitamme maantiesillan ja siirrymme Liuhanvuolteen verkkaisesti virtaaviin vesiin.
Veden vauhti kiihtyy, kun lähestymme Herralankoskea, joka on taukopaikkamme. Koskea ei sen nykytilassa pysty melomaan läpi turvallisesti, joten kanootit kannetaan maitse sen ohi.

Kosken jälkeistä Herralanvuolletta meloen saavumme reitin pohjoisimpaan kolkkaan, ja käännymme täydet 180 astetta kohti etelää. Nyt seuraa ohjelmassa hieman jännitystä, sillä Kuokkalankoski on jo selkeä virtapaikka, tosin helppo sellainen.

Majauslahden huilaustauon jälkeen päästään reitin vauhdikkaimpaan koskeen, joka on kuitenkin suora ja helposti melottavissa sekin.

Viimeinen etappi onkin sitten tasaista melontaa pitkin Kirkkojärven vesiä kohti lähtöpaikkaamme. Kierros on siis melottu umpeen.

Melontaretki eri kokoisille ryhmille

 

 
 
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial