Melonta Lempäälän ympäri

Leppoisa 3-4 tunnin melontaretki kulttuurimaisemassa

Melontaretki Lempäälänkeskustan ympäri, Kelo ja kallio Adventures 2020

Tiesitkö, että Lempäälän keskusta sijaitsee itse asiassa saaressa; koskireitti yhdessä järvien ja kanavan kanssa ympäröi Lempäälän keskusta-alueen. Ja tästä aukeaa hieno mahdollisuus kiertää keskusta meloen, hyödyntäen myös kanavan palvelua.

Retkelle lähdemme Kirkkojärven puolelta, Hollonnokan veneenlaskupaikalta. Alkuun tutustumme kalustoon, joko avokanootteihin tai kajakkeihin, sekä turvallisuusohjeisiin. Ensimmäinen melontaetappi vie melojat kanavalle.

Lempäälän kanava on iso elämys pienissä aluksissa; sulussa nousemme reissun korkeimpaan pisteeseen, Havaslahteen. Tästä eteenpäin on tiedossa pelkkää alamäkeä.

Seuraava etappi matkallamme on tunnettu lintujärvi, Ahtialanjärvi. Sen alapäässä alitamme maantiesillan ja siirrymme Liuhanvuolteen verkkaan virtaaviin vesiin.
Veden vauhti kiihtyy, kun lähestymme Herralankoskea, joka on toinen mahdollisista taukopaikoista reitillä. Koskea ei sen nykytilassa pysty melomaan läpi turvallisesti, joten kanootit kannetaan maitse sen ohi.

Kosken jälkeistä Herralanvuolletta meloen saavumme reitin pohjoisimpaan kolkkaan, ja käännymme täydet 180 astetta kohti etelää. Täällä on toinen vaihtoehtoinen taukopaikka Koivukärjessä.

Koivukärjestä lähdettäessä seuraa ohjelmassa hieman jännitystä, sillä Kuokkalankoski on jo selkeä virtapaikka, tosin helppo sellainen.

Viimeinen etappi onkin sitten tasaista melontaa pitkin Kirkkojärven vesiä, kohti lähtöpaikkaamme Hollonnokalle. Kierros on siis melottu umpeen.

Pyydä tarjous melontaretkestä tämän linkin kautta

 

 
 

Tervetuloa vieraaksemme seikkailullisten ohjelmapalveluiden pariin

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial